Remi bez pogodaka na otvaranju proljetnog dijela sezone

Remi bez pogodaka na otvaranju proljetnog dijela sezone

Proljetni dio prvenstva otvorili smo remijem bez pogodaka protiv Željezničara (0:0).

U prvom poluvremenu gledatelji su vidjeli nekoliko dobrih prilika na obje strane – domaćin je imao dvije situacije jedan na jedan kada su ispred Marka Marića bili Joseph Amoah i Dženan Haračić, ali u oba navrata naš vratar je odlično reagirao, dok je Zrinjski najbolje prilike propustio u završnici poluvremena kada je prvo zaprijetio Nemanja Bilbija, a onda nakon kornera Mario Ćuže i Igor Savić.

Inače, prvo poluvrijeme obilježila je ozljeda Silvija Ilinkovića, a kako se radi o U21 igraču, Željko Petrović se bio odlučio za dvostruku izmjenu – igru je napustio i Mario Tičinović, a ušli su Filip Bradarić i Franko Sabljić.

Drugo poluvrijeme nije bilo toliko sadržajno. Zrinjski je većim dijelom nastavka kontrolirao igru i imao posjed, ali pravih prilika ispred gola Željezničara nije bilo, dok je domaća momčad najbolju situaciju za 1:0 kreirala u 59. minuti kada se Haris Ovčina našao sam ispred Marića, ali njegov udarac završio je iznad vrata.

Zanimljivo da su u današnjoj utakmici 50. službeni nastup u dresu s lentom upisali Marko Marić, Antonio Ivančić i povratnik Igor Savić.

Sljedeću prvenstvenu utakmicu igramo u nedjelju, 25. veljače na domaćem terenu, a naš protivnik bit će FK Igman.

FK ŽELJEZNIČAR: Muftić, Radinović, Cavnić, Cocalić, Krpić, Haračić (67′ Boljević), Hiroš, Drljo (69′ Pavić), Karić, Amoah, Ovčina.

HŠK ZRINJSKI: Marić, Barišić, Ćorluka, Ivančić (86′ Malekinušić), Savić, Ćuže (71′ Jukić), Jakovljević, Ilinković (21′ Bradarić), Corda, Tičinović (21′ Sabljić), Bilbija.