Stadion stadion stadion

Stadion HŠK Zrinjski

Upoznajte naš dom

stadion hšk zrinjski

kapacitet

4.875

zapad dolje

2.380

zapad gore

U izgradnji

Istok

Od 1958. godine, kada je na njemu odigrana prva utakmica, bio je stadion na kojem je svoje domaće utakmice igrao FK Velež, a Plemići na njemu svoju povijest pišu od 1994. i utakmice protiv NK Mladost Dubint (NK Široki Brijeg) u sklopu finala doigravanja za prvaka Herceg-Bosne.

Nalazi se u središnjem dijelu grada i po svom kapacitetu drugi je najveći stadion u BiH iza stadiona Asim Ferhatović Hase u Sarajevu.

Prije postavljanja sjedećih mjesta mogao je primiti više od 20.000 gledatelja, dok je danas kapacitet ipak znatno manji. Tako glavna tribina (zapad dole) može primiti 4.875 gledatelja, gonja tribina (zapad gore) ima kapacitet 2.380 sjedećih mjesta, a trenutačno je u izgradnji istočna tribina koja je sve do 2023. godine bila “Tribinja Stajanje”, mjesto odakle su Plemiće bodrili najvjerniji navijači Ultrasi.

U krugu stadiona nalazi se upravna zgrada sa službenim prostorijama u kojoj su smještene i svlačionice, dok se iza južnog gola nalazi pomoćni teren koji najviše koristi Škola nogometa HŠK Zrinjski.