Put do Kupa: Memija jedini igrao u svih osam utakmica!

Put do Kupa: Memija jedini igrao u svih osam utakmica!

Drugu sezonu zaredom i treći put u klupskoj povijesti Zrinjski je osvojio Kup BiH!

Nakon 2008. kada smo u finalu u dvije utakmice bili bolji od Slobode te prošle sezone kada smo do trijumfa stigli u Zenici pobjedom protiv gradskog rivala Veleža, do trećeg trijumfa u Kupu BiH stigli smo upisavši sedam pobjeda i jedan remi, a zanimljivo da u osam odigranih utakmica nismo primili nijedan pogodak!

U povijesnim knjigama ostat će zapisano da smo redom eliminirali Čelik (6:0) u Zenici golovima Franka Sabljića (3), Antona Maglice, Matije Malekinušića i Petra Mišića, zatim Slaviju (3:0) u Mostaru pogocima Marija Ćuže (2) i Igora Savića (1:0), nakon toga u dvije utakmice Jedinstvo (1:0, 2:0) uz golove Aldina Hrvanovića u Bihaću te Nardina Mulahusejnovića i Luke Lukanića u Mostaru, dok smo u polufinalu bili bolji od Sloge (0:0, 3:0) – prva utakmica nije donijela pogotke, dok smo u Mostaru slavili golovima Silvija Ilinkovića, Ćuže i Mulahusejnovića.

U velikom finalu s druge strane bio je novi prvak Borac (1:0, 1:0) od kojeg smo bili bolji u obje utakmice – prvu u Mostaru je odlučio pogodak Ćuže, a uzvrat u Banjoj Luci pogodak Malekinušića.

U osam odigranih utakmica Plemiće su vodili Krunoslav Rendulić (1) i Željko Petrović (7), a zanimljivo da je samo Kerim Memija minutažu upisao u svih osam utakmica.

Treneri su koristili ukupno 35 igrača, a uz Memiju najviše odigranih utakmica imaju Goran Karačić, Matija Malekinušić i Filip Bradarić (7).