Na startu europske sezone idemo u Sloveniju ili Wales

Na startu europske sezone idemo u Sloveniju ili Wales

Ždrijeb drugog kola kvalifikacija za UEFA Konferencijsku ligu odlučio je da ćemo prolaz u sljedeći krug tražiti protiv NK Bravo ili Connah’s Quay Nomads FC, odnosno boljeg iz ogleda između slovenskog i velškog predstavnika koji će u natjecanje krenuti od prvog kola.

Prva utakmica na programu je 25. srpnja u Mostaru, uzvrat sedam dana kasnije u Sloveniji ili Walesu, dok će satnice utakmica biti potvrđene naknadno.

U slučaju da naš predstavnik bude klub iz Ljubljane, bit će to četvrti put da ćemo u Europi igrati protiv predstavnika Slovenije s obzirom na to da smo već dva puta igrali protiv Maribora (2014., 2017.) i jednom protiv Olimpije (2020.), dok s predstavnicima Walesa dosad nismo imali europskih okršaja.

NK Bravo u prethodnoj sezoni je osvajanjem četvrtog mjesta prvi put izborio plasman u Europu, dok je Connah’s Quay Nomads FC u prethodnoj sezoni završio drugoplasirani iza The New Saintsa te tako izborio osmi nastup u Europi u kojoj do sada nije imao puno uspjeha, budući da je samo dva puta uspio preskočiti prvu prepreku.

Podsjetimo, uoči današnjeg ždrijeba UEFA je objavila podskupine, a nasuprot Plemića bili su još predstavnici Mađarske (Puskas Akademia FC), Bugarske (FC CSKA 1948), Malte (Sliema Wanderers FC) te pobjednik duela FA Šiauliai (LTU) – FCI Levadia Tallinn (EST).