Na današnji dan: Luki Modriću trofej Filip Šunjić – Pipa

Na današnji dan: Luki Modriću trofej Filip Šunjić - Pipa

Na današnji dan 2004. godine, odnosno prije točno 20 godina, Luki Modriću dodijeljen je trofej “Filip Šunjić – Pipa” od strane Klub navijača “Ultras Zrinjski”!

Osvajač Zlatne lopte za 2018. godinu, najbolji hrvatski nogometaš svih vremena i zvijezda Real Madrida, profesionalnu karijeru počeo je u dresu s lentom kao posuđeni igrač GNK Dinamo Zagreb, a u našem klubu proveo je sezonu 2003./2004. te je u 25 službenih utakmica postigao osam pogodaka.

U mostarski klub Modrić je stigao kao 18-godišnjak zajedno s još dvojicom igrača Dinama, Ivicom Džidićem i Davorom Landekom, a službeni debi upisao je 10. kolovoza 2003. godine na stadionu Pecara u porazu od Širokog Brijega (0:3).

Bila je to njegova prva utakmica u seniorskom nogometu, a iako Zrinjski u toj sezoni nije briljirao, navijači su ipak mogli uživati u igrama igrača koji će kasnije obilježiti hrvatski, ali i svjetski nogomet, zbog čega su ga Ultrasi nagradili trofejom koji se tradicionalno dodjeljuje igraču koji se u sezoni najviše istaknuo svojim zalaganjem i ponašanjem na terenu, ali i odnosom prema navijačima.

Modrić je Zrinjski napustio u ljetnom prijelaznom roku 2004. godine, odnosno uoči sezone u kojoj su Plemići osvojili prvi naslov prvaka, dok je Modrić sljedećih šest mjeseci proveo na posudbi u NK Inter Zaprešić, nakon čega je tri i pol godine nastupao za Dinamo.

U ljeto 2008. karijeru je nastavio u engleskom Tottenhamu, dok je već dvanaest godina član Kraljevskog kluba.