Mario Ivanković s Plemićima počeo pripreme za novu sezonu

Mario Ivanković s Plemićima počeo pripreme za novu sezonu

Nogometaši Zrinjskog danas su počeli pripreme za novu sezonu, koja za Plemiće počinje 25. srpnja prvom utakmicom drugog kola kvalifikacija za UEFA Konferencijsku ligu.

Stručni stožer na čelu s novim glavnim trenerom Marijem Ivankovićem u 18.30 sati okupio je momčad na prozivci kojoj je prisustvovalo 27 igrača, a odmah nakon toga na glavnom terenu stadiona HŠK Zrinjski odrađen je prvi trening na kojem su treneri radili s 26 igrača na koje se računa na startu priprema.

– Prije svega hvala Upravi na ukazanom povjerenju. Velika čast i obveza, a na meni i mojim asistentima je da kvalitetnim radom i podrškom cijelog kluba opravdamo ukazano povjerenje. Sezona je nova, ali ambicije ostaju nepromijenjene, dakle borba za dvostruku krunu na domaćoj sceni i maksimum koji se može u Europi, koliko god put prema skupnoj fazi sada izgledao teže nego u prethodnoj sezoni, izjavio je Ivanković.

U odnosu na kadar koji je zaključio prethodnu sezonu pripreme sa Zrinjskim počela su četvorica novih igrača – povratnici s posudba Luka Pršlja i Antonio Prskalo, zatim dojučerašnji junior Amir Duraković te još jedan povratnik – David Čamber, 19-godišnji krilni napadač koji se u Zrinjski vraća nakon tri godine i transfera u Venezia FC, a koji je u proteklih godinu dana bio igrač HNK Rijeka.

– Nismo napravili puno promjena, jer imamo kvalitetan kadar koji je već sada dobro pokriven na svim pozicijama. Kadar za sljedeću sezonu još nije zaključen, ali do odlaska na pripreme u Sveti Martin na Muri sigurno ćemo puno toga iskristalizirati, dodao je Ivanković.

Uoči prozivke od igrača i suradnika oprostio se sada već bivši trener Željko Petrović s kojim je danas potpisan sporazumni raskid ugovora, nakon čega su na startu priprema za novu sezonu igrače pozdravili članovi Uprave na čelu s predsjednikom Denisom Lasićem.

Od igrača koji su prisustvovali prozivci nije trenirao samo kapetan Nemanja Bilbija, koji se opravlja od operacije koljena, a iz istog razloga današnje okupljanje propustio je i Petar Mišić, koji je proljetni dio sezone proveo na posudbi u NK Široki Brijeg.

Podsjetimo, Plemići će uvodni dio priprema odraditi u Mostaru, dok će 30. lipnja otputovati u Sveti Martin na Muri, gdje će se zadržati do 12. srpnja.

Popis igrača

Anis Sefo, Goran Karačić, Marko Marić, Luka Pršlja, Josip Ćorluka, Kerim Memija, Hrvoje Barišić, Slobodan Jakovljević, Toni Šunjić, Marin Magdić, Amir Duraković, Sebastian Corda, Mario Tičinović, Tomislav Kiš, Tarik Ramić, Antonio Ivančić, Igor Savić, Filip Bradarić, Antonio Prskalo, Marko Kozina, Matija Malekinušić, Mario Ćuže, Besart Abdurahimi, David Čamber, Nardin Mulahusejnović, Franko Sabljić, Nemanja Bilbija

Stručni stožer

Novom glavnom treneru Mariju Ivankoviću u radu će asistirati Nenad Gagro (pomoćni trener), Romeo Mitrović (trener vratara), Marko Čavka (kondicijski trener) i Marin Jovanović (videoanalitičar), koji su bili dio i prethodnog stručnog stožera, dok je Ivanković u svoj stožer priključio i dvojicu trenera iz Škole nogometa – Dubravka Orlovića, koji je s pionirima i kadetima Zrinjskog osvajao naslov prvaka BiH te Darka Škobića, koji je imenovan drugim kondicijskim trenerom.

Pripremne utakmice

28.06. HŠK Zrinjski – KF Vllaznia

04.07. NK Lokomotiva – HŠK Zrinjski

08.07. FC Zorya – HŠK Zrinjski

12.07. NK Slaven Belupo – HŠK Zrinjski

18.07. HŠK Zrinjski – FK Željezničar