WWin liga BiH: Plemići preokretom do treće pobjede

Mostar | 11.09.2024. | 20:15

HŠK Zrinjski HŠK Zrinjski 3

FK Sloga FK Sloga 1

WWin liga BiH: Plemići preokretom do treće pobjede

Zrinjski je na stopostotnom učinku ostao i nakon treće prvenstvene utakmice ove sezone.

Nakon pobjeda protiv GOŠK-a (4:1) i Posušja (1:0), Plemići su večeras u Mostaru stigli do tri boda i protiv Sloge (3:1). Bila je to naša prva od tri odgođene utakmice, a do trijumfa smo stigli preokretom nakon što su gosti poveli na otvaranju drugog poluvremena.

Stručni stožer ni večeras nije mogao računati na Josipa Ćorluku i Antonija Ivančića, nakon posljednjeg treninga zbog ozljede je izvan konkurencije ostao i Slobodan Jakovljević, a u ranoj fazi utakmice Mario Ivanković bio je primoran mijenjati i Tomislava Kiša.

Od prve minute krenuo je povratnik u dres s lentom – Marijan Ćavar, ali i dva debitanta Stefano Surdanović i David Čamber.

U prvom dijelu pokušavali smo doći do pogotka, ali jedinu pravu priliku imao je Mario Ćuže, kada je njegov udarac glavom nakon ubačaja Marija Tičinovića obranio gostujući vratar Bojan Pavlović.

Sloga je do prednosti stigla u 50. minuti kada je nakon smušenosti u domaćoj obrani šutirao bivši igrač Zrinjskog Toni Jović, ali pogodak je ipak službeno upisan kao autogol Tonija Šunjića.

Primljeni pogodak trgnuo je Plemiće koji su do poravnanja stigli u 61. minuti kada je lijepu akciju u pogodak pretvorio Nardin Mulahusejnović, dok je asistencija upisana Tičinoviću.

Šest minuta kasnije za preokret pogađa Fran Topić, koji je na poluvremenu zamijenio Čambera. Bila je to još jedna lijepa akcija u kojoj su sudjelovali Hrvoje Barišić i Mulahusejnović, dok je Topić pogodio nakon “malonogometne” asistencije Ivana Posavca.

Pitanje pobjednika odlučeno je u 79. minuti kada smo otišli na dva gola prednosti, a u strijelce se upisao Šunjić nakon Topićevog ubačaja iz kuta.

Vrijedno je naglasiti da je ovo naša četrnaesta uzastopna pobjeda u WWin ligi BiH te smo tako izjednačili naš premijerligaški rekord iz sezone 2021./2022. Podsjetimo, Zrinjski je prethodnu sezonu zaključio s jedanaest vezanih pobjeda pod trenerskom palicom Željka Petrovića, a veliki niz nastavljen je u aktualnoj sezoni.

Zrinjski borbu za bodove nastavlja u nedjelju prvim ovosezonskim derbijem protiv Borca.

Strijelci

50′ |  0:1 – Šunjić (ag)

61′ |  1:1 – Mulahusejnović

67′ |  2:1 – Topić

79′ |  3:1 – Šunjić

Postave

HŠK ZRINJSKI: Marić, Memija, Barišić, Šunjić, Tičinović, Ćavar, Surdanović (77. Mlinar), Čamber (46. Topić), Ćuže (84. Jurilj), Kiš (23. Posavec), Mulahusejnović (77. Rušević)

FK SLOGA: Pavlović, Varga (87. Perković), Ristić, Omić (77. Delić), Milanović, Grabež, Milićević (46. Milosavljević), Predragović (58. Đokić), Jović, Veselinović (46. Karać), Vidić

Press

Izvještaj