WWin liga BiH: Zrinjski danas u Mostaru igra protiv Igmana

Ponedjeljak | Mostar | 18:00

HŠK Zrinjski HŠK Zrinjski

FK Igman FK Igman

WWin liga BiH: Zrinjski danas u Mostaru igra protiv Igmana

Novi protivnik Zrinjskog u borbi za bodove bit će FK Igman Konjic, a u pitanju je utakmica 10. kola koja se prema prvotnom kalendaru trebala igrati uoči prethodne reprezentativne stanke.

Bit će to naša šesta domaća utakmica ove sezone nakon ogleda protiv Posušja (3:0), Sloge (3:1), Borca (1:1), Širokog Brijega (3:0) i Radnika (2:0), dok smo se s tri gostovanja vratili s isto toliko pobjeda upisanih protiv GOŠK-a (4:1), Željezničara (2:0) i Veleža (1:0).

Plemići zbog takvog bodovnog učinka devetu prvenstvenu utakmicu čekaju kao lideri s 22 osvojena bodova, dok Igman u Mostar dolazi s 13 bodova, četiri više od Veleža i Sloge koji se trenutačno uz GOŠK i Slobodu nalaze na pozicijama koje na jamče ostanak u najjačem razredu bh. nogometa.

Igman je novu sezonu krenuo upisavši tri poraza od Posušja (0:1), Željezničara (1:3) i Širokog Brijega (0:3), ali je nakon toga zaredao s odličnim rezultatima – loš niz je prekinut gostujućim remijem u Mostaru protiv Veleža (1:1), a onda su uslijedile četiri uzastopne pobjede protiv Radnika (1:0), Slobode (1:0), Sloge (2:0) i GOŠK-a (3:2). Serija pobjeda prekinuta je u prethodnom kolu kada su Konjičani na domaćem terenu poraženi od aktualnog prvaka Borca (0:4).

Na klupi Igmana uoči aktualne sezone vratio se iskusni Husref Musemić, 63-godišnji stručnjak iza kojeg je više od trideset utakmica protiv Zrinjskog. Naravno, najviše puta nasuprot Plemića bio je kao trener Sarajeva, ali i kao trener Olimpika, Slobode, Mladosti i Tuzla Cityja.

Momčad? Više-manje roster Igmana je dosta sličan prošlosezonskom, dok su od igrača koji su pojačali momčad u ljetnom  prijelaznom roku status standardnih najbrže izborili 27-godišnji veznjak Elvedin Herić i 21-godišnji branič Luka Posinković. Okosnicu momčadi i dalje čine vratar Aldin Ćeman te iskusni Anel Hebibović i Mirsad Ramić s tim kako treba naglasiti da Musemić u Mostaru zbog crvenog kartona neće moći računati na Stefana Denkovića.

Utakmica HŠK Zrinjski – FK Igman igra se s početkom u 18 sati.

Suci

Mario Pejić (glavni sudac, Grude)

Sreten Udovičić (A1, Prijedor)

Marko Zelenika (A2, Mostar)

Antoni Bandić (4, Grude)

Admir Musić (VAR, Sarajevo)

Dražen Marić (AVAR, Bijeljina)

Omjer

Igman je plasman u najjači rang bh. nogometa izborio u sezoni 2022./2023., tako da je iza nas šest službenih utakmica u kojima smo upisali isto toliko pobjeda. U debitantskoj sezoni Konjičana slavili smo rezultatima 4:0 (Mostar), 3:0 (Konjic) i 2:1 (Čitluk), dok smo u prošloj sezoni upisali pobjede 2:0, 4:1 (Konjic) i 5:0 (Mostar).

Press