Na današnji dan: 32 godine od prve utakmice obnovljenog Zrinjskog!

Na današnji dan: 32 godine od prve utakmice obnovljenog Zrinjskog!

Na današnji dan 1992. godine, nakon gotovo pedeset godina zabrane djelovanja, obnovljeni HŠK Zrinjski Mostar počeo je ispisivati nove stranice svoje povijesti utakmicom protiv NK Croatia Zmijavci na stadionu Gospin dolac u Imotskom.

Bila je to prva utakmica Plemića nakon obnove rada dva mjeseca ranije, a iste se s ponosom sjećamo s obzirom na to da je tada sve ponovno krenulo.

Danas je HŠK Zrinjski osmerostruki prvak BiH, trostruki osvajač Kupa, prvi klub iz BiH koji je izborio skupnu fazu jednog UEFA natjecanja, vodeći klub na vječnoj ljestvici WWin lige BiH i najbolje rangirani klub iz BiH prema UEFA poretku, a u povijest našeg kluba zlatnim slovima će ostati zapisana imena svih onih koji su tada bili svjesni važnosti kluba čije je djelovanje bilo zabranjeno 47 godina.

Starteri u povijesnoj utakmici bili su Vladimir Vasilj, Ronald Hrkač, Adis Kodro, Mile Zovko, Ninoslav Kordić, Slaven Musa, Goran Grubešić, Ivan Sllišković, Tihomir Bogdan, Ivo Oreč i Mario Ivanković, a dio momčadi bili su još Mario Bušić, Nermin Mrgan, Jasmin Memić, Tihomir Skoko, Ivan Ivanković i Slaven Marijanović.

Rezultat utakmice bio je 2:1 za tadašnjeg hrvatskog drugoligaša, a strijelac prvog pogotka za Zrinjski bio je aktualni trener Plemića Mario Ivanković.

Momčad je kao trener predvodio pokojni Miroslav Kordić, a predsjednik kluba bio je Jadran Topić.

HŠK Zrinjski Mostar, voljen i stvoren da živi vječno!