WWin liga BiH: Plemići slavili u Hercegovačkom derbiju

Mostar | 24.09.2024. | 20:30

HŠK Zrinjski HŠK Zrinjski 3

NK Široki Brijeg NK Široki Brijeg 0

WWin liga BiH: Plemići slavili u Hercegovačkom derbiju

Hercegovački derbi, 76. u povijesti, zasluženo je pripao Plemićima koji su večeras u Mostaru slavili rezultatom 3:0.

Nakon domaćeg remija protiv Borca (1:1) i gostujuće pobjede protiv Željezničara (2:0), Zrinjski je seriju derbija nastavio utakmicom protiv Širokog Brijega koju je momčad Marija Ivankovića apsolvirala na željeni način – petom pobjedom u šest odigranih kola, a nova tri boda značila su i prvo probijanje na vrh ljestvice.

S obzirom na to da je utakmica na programu bila samo tri dana nakon gostovanja na Grbavici, stručni stožer odlučio se za nekoliko izmjena u sastavu, tako da su na klupi ostala četvorica startera iz prethodnog kola – Marko Marić, Mario Tičinović, Igor Savić i Mario Ćuže, dok su priliku od prve minute dobili Goran Karačić, Petar Mamić, Antonio Ivančić i Alen Jurilj.

Zrinjski se od starta utakmice postavio autoritativno sa željom da što prije dođe do vodećeg pogotka, a na isti se čekalo do 28. minute kada je Fran Topić dobro reagirao nakon udarca Antonija Ivančića i pogodio mrežu gostiju.

U nastavku je Zrinjski strpljivom igrom lomio protivnika sve do završnice utakmice kada su postignuta još dva pogotka – prvo je u 82. minuti Nardin Mulahusejnović iskoristio smušenost u gostujućoj obrani za svoj šesti pogodak ove sezone, a samo tri minute u strijelce se upisao i Hrvoje Barišić nakon ubačaja Antonija Prskala.

Plemići se sada okreću četvrtom derbiju u nizu s obzirom na to da ih već u subotu čeka gostovanje kod gradskog rivala Veleža.

Strijelci

28′ |  1:0 – Topić

82′ |  2:0 – Mulahusejnović

85′ |  3:0 – Barišić

Postave

HŠK Zrinjski: Karačić, Ćorluka, Barišić, Mašić, Mamić (68. Tičinović), Surdanović, Ćavar (85. Prskalo), Ivančić (58. Kozina), Topić (58. Malekinušić), Jurilj (58. Ćuže), Mulahusejnović.

NK Široki Brijeg: T. A. Tomić, Taraba, Senić, P. Stanić, Vučur, Zlomislić (77. Prusina), M. Stanić, Jelavić, Bagarić (62. Ćorić), Iličić (62. Kolarić), Chinedu (62. Lukić).

Press

Izjave

Izvještaj

Fotografije