WWin liga BiH: Zrinjski sutra protiv Širokog Brijega u Mostaru

Utorak | Mostar | 20:30

HŠK Zrinjski HŠK Zrinjski

NK Široki Brijeg NK Široki Brijeg

WWin liga BiH: Zrinjski sutra protiv Širokog Brijega u Mostaru

Seriju derbija nastavljamo već sutra utakmicom u Mostaru protiv Širokog Brijega, odnosno 76. Hercegovačkim derbijem koji čekamo nakon subotnje pobjede na Grbavici protiv Željezničara (2:0).

Plemići će u ovaj ogled ući s trinaest bodova iz pet odigranih utakmica, dok je naš protivnik u sedam dosadašnjih kola skupio devet bodova.

Široki Brijeg u prvenstvo je krenuo gostujućim trijumfom protiv Željezničara (1:0) i remijem u Bijeljini (1:1) protiv Radnika, dok su prvi poraz doživjeli u povratničkoj utakmici na Pecari protiv Veleža (0:2). Momčad Tonija Karačića na pobjednički kolosijek vratila se slavljem u Konjicu protiv Igmana (3:0), nakon čega su uslijedila tri loša rezultata protiv Slobode (1:1) na Pecari, Sloge (0:1) u Doboju i GOŠK-a (2:2) na domaćem terenu.

Širokobriježene su u prošloj sezoni vodili Marijan Budimir i Dino Skender, a nakon završnice sezone u kojoj je kao privremeno rješenje na klupi bio Boris Pandža, ovog ljeta momčad je opet preuzeo Toni Karačić, domaći stručnjak koji je treći put imenovan trenerom Širokog Brijega.

U prijelaznom roku Široki Brijeg je angažirao dosta igrača, a među njima je i nekoliko igrača koji su nosili dres Zrinjskog u prethodnoj sezoni – Zvonimir Kožulj, Damir Zlomislić, Matej Senić, Mato Stanić i Ivan Jukić. S druge strane, Marijan Ćavar aktualnu sezonu počeo je kao kapetan Širokog Brijega, ali je posljednjeg dana prijelaznog roka opet obukao dres s lentom.

Hercegovački derbi igra se s početkom u 20.30 sati.

Suci

Glavni sudac utakmice HŠK Zrinjski – NK Široki Brijeg bit će Antoni Bandić (Grude), a njemu će asistirati Josip Čolić (A1, Kupres), Perica Maskaljević (A2, Orašje) i Darko Gedžić (4, Brčko). VAR suci za ogled u Mostaru bit će Antonio Tomić (Kreševo) i Senad Ibrišimbegović (Travnik).

Omjer

Sutrašnji Hercegovački derbi bit će ukupno 76. u povijesti, a prvi je odigran u lipnju 1994. u doigravanja za prvaka Lige Herceg-Bosne. U WWin ligi BiH Zrinjski i Široki Brijeg odigrali su 51 utakmicu u kojima smo upisali četiri pobjede više (20-16), dok smo u prethodnoj sezoni slavili u sva tri ogleda – u Mostaru je bilo 3:1 i 3:0, dok je utakmica na Mokrom docu, gdje je Široki Brijeg bio domaćin zbog radova na Pecari, završila rezultatom 2:0.

Press