Poraz od Lokomotive u drugoj pripremnoj utakmici

Crekvenjak | 18:00

HŠK Zrinjski HŠK Zrinjski 1

NK Lokomotiva NK Lokomotiva 3

Poraz od Lokomotive u drugoj pripremnoj utakmici

Pripreme u Svetom Martinu na Muri otvorili smo porazom od hrvatskog prvoligaša Lokomotive (1:3) u utakmici koja se igrala u slovenskom mjestašcu Cerkvenjaku.

Kao i u prvoj provjeri protiv albanske Vllaznije (0:1) u Mostaru, stručni stožer opet je koristio različite sastave u dva poluvremena.

Iako smo na otvaranju utakmice imali dobre prilike preko Tomislava Kiša i Nardina Mulahusejnovića, Lokomotiva je na drugoj strani svoje prilike pretvorila u pogotke, tako da je zagrebački klub već u 17. minuti vodio 2:0 golovima Duje Čopa i Silvija Goričana.

S tim rezultatom zaključeno je prvo poluvrijeme u kojem je Mario Ivanković morao zamijeniti dvojicu igrača zbog ozljeda – prvo Frana Topića koji je dobio vrlo neugodan udarac, a zatim i vratara Gorana Karačića.

U drugom poluvremenu Lokomotiva je do trećeg pogotka stigla u 61. minuti kada je Filip Markanović pogodio izravno iz slobodnog udarca, dok je naš poraz ublažio Antonio Prskalo pogotkom s vrha kaznenog prostora u samoj završnici utakmice.

Naknadnim pretragama u Čakovcu ustanovljeno je kako će Fran Topić pauzirati tjedan dana, nakon čega će se ponovno vratiti u trenažni proces dok ozljede Gorana Karačića i Matije Malekinušića nisu teže prirode te će već danas nastaviti trenirati s momčadi.

U drugoj provjeri u Svetom Martinu na Muri naš protivnik bit će ukrajinska Zorya u ponedjeljak, dok ćemo središnji dio priprema zaključiti gostovanjem kod Slaven Belupa u Koprivnici 12. srpnja.

Strijelac

7′ |  0:1 – Čop

17′ |  0:2 – Goričan

61′ |  0:3 – Markanović

87′ |  1:3 – Prskalo

Postave

Prvo poluvrijeme
Karačić (43. Marić), Memija, Jakovljević, Barišić, Tičinović, Savić, Ivančić, Topić (30. Malekinušić), Kiš, Ćuže, Mulahusejnović

Drugo poluvrijeme:
Marić, Ćorluka, Magdić, Šunjić, Corda, Ramić, Posavec, Malekinušić (76. Čamber), Prskalo, Abdurahimi, Sabljić

 

Izjava