Vinko Marinović uoči derbija protiv Sarajeva

U Press centru stadiona HŠK Zrinjski održana je konferencija za medije na kojoj je govorio šef stručnog stožera Vinko Marinović.

O proljetnom dijelu sezone…

U pripremama smo odradili sve ono što je bilo planirano i spremni smo za dvanaest utakmica koje nas čekaju. Nema potreba da opet ponavljamo naše ambicije, jer svi znaju što želimo.

O igračkom kadru…

S nama su i dalje svi igrači koji su iznijeli prvi dio sezone, a momčad smo dodatno osnažili provjerenim pojačanjima. Dakle, sigurno smo jači nego što smo bili. Jesenas smo bili dosta čvrsti u defanzivi i to ćemo pokušati zadržati, a napadački segment igre ćemo pokušati još više popraviti, odnosno nastaviti tamo gdje smo stali u završnici jeseni kada smo bili vrlo učinkoviti.

O pritisku…

To je nešto normalno i na to smo se već naviknili. Svi koji žele završiti na prvom mjestu igraju pod pritiskom, a oni koji se bolje znaju nositi s tim opterećenjem su u prednosti.

O startu proljeća…

Svako otvaranje prvenstva je izuzetno neizvjesno i teško. Utakmica sa Sarajevom ima veliku važnost za nas, ali i za našeg protivnika. Nakon Sarajeva čeka nas još jedan veliki derbi, protiv Širokog Brijega na Pecari, ali u ovom tjednu fokusirani smo isključivo na nedjeljnu utakmicu.

O Sarajevu…

Napravili su dosta promjena u svom sastavu, tako da je to dosta drugačija momčad u odnosu na prvi dio sezone. Ove sezone smo već igrali dva puta, tako da više-manje znamo što nas čeka, iako u tim ogledima na klupi Sarajeva nije sjedio kolega Miodrag Ješić.

O rezultatu…

Znamo što želimo, kako u ovom derbiju protiv Sarajeva, tako i u svakoj od utakmica koje nas čekaju do kraja prvenstvene utrke. Ne želimo se zavaravati da će biti lako, jer će se za svaki bod voditi velika borba.

O kadru…

Kartoniranih nemamo, tako da od igrača koji su počeli pripreme ne možemo računati samo na Ivana Peku, što je, uostalom, bio slučaj u svim utakmicama u pripremama. Miloš Žeravica je imao određenih problema sa stomačnim virusom, ali on je počeo trenirati.

O sastavu…

On je manje-više iskristaliziran, ali ne bih ga otkrivao. Imamo još jedan trening za odraditi, a nakon njega ću odlučiti kojih osamnaest igrača će konkurirati za utakmicu.

O ostala dva derbija…

Znamo što bi nam odgovaralo u utakmicama Borac – Sloboda i Željezničar – Široki Brijeg, to je jasno, baš kao i što naši konkurenti znaju kakav bi rezultat željeli u Mostaru, ali ipak moramo biti fokusirani isključivo na našu utakmicu.

blender bitcoin cryptomixer best bitcoin mixer P