UECL: Zrinjski golom Jankovića slavio protiv Tobola

HŠK Zrinjski Mostar slavio je u prvom susretu III. kola kvalifikacija za UEFA Europa Conference League protiv kazahstanskog Tobola rezultatom 1:0. Ključni pogodak postigao je u 76. minuti Niko Janković, izravno iz kornera.

Zrinjski je tijekom cijele utakmice držao terensku inicijativu. Igrači Sergeja Jakirovića prvi su zaprijetili u 3. minuti kada je Niko Janković pucao preko vrata. U 21. minuti Ćuže je probio po lijevoj strani i ubacio za Tičinovića, ali lopta nije došla do njega. Tri minute kasnije u prilici se nakon akcije Jankovića i Tičinovića našao Bilbija, no vratar gostiju to spašava.

U 34. minuti nova prilika za Zrinjski. Ćuže je probio po lijevoj strani i ponovno tražio Tičinovića na drugoj stativi, ali ona nije došla do njega. U 45. minuti sjajna prigoda za goste. Deble je pucao, ali greda spašava Plemiće.

Na početku nastavka Zrinjski otvara novom prilikom. Pucao je Janković, vratar gostiju brani, a odbijenu loptu Tičinović nije uspio poslati loptu u mrežu. U 54. minuti Zrinjski ostaje s igračem manje. Ćorluka je dobio drugi žuti, odnosno crveni karton. U 70. minuti prilika za Tobol. Pucao je dobro Vukadinović, ali lopta odlazi pored vrata.

Šest minuta kasnije Zrinjski vodi. Niko Janković pogađa izravno iz kornera za slavlje gotovo 5.000 gledatelja na Stadionu HŠK Zrinjski.  U 84. minuti crveni karton i za goste. Tomašević je dobio izravan crveni karton nakon prigovora sucu. U 90. minuti velika prilika za Tobol, ali Čondrić odlično brani i spašava Zrinjski.

Dvije minute kasne prilika za Zrinjski. Biblija je pucao glavom, ali malo preko vrata. Do kraja utakmice rezultat se nije mijenjao i ‘Plemići’ na uzvrat u Kazahstan nose minimalnu prednost.

blender bitcoin cryptomixer best bitcoin mixer P