U vrlo kratkom roku postali puno stariji

Ne tako davno, u 7. kolu prošle sezone protiv Slavije (1:1), Zrinjski je počeo utakmicu s vjerojatno najmlađim sastavom u klupskoj povijesti.
Naime, Dragan Perić je izveo sastav u kojem je najstariji igrač bio 26-godišnji Goran Marković, dok je od igrača na klupi najstariji bio 23-godišnji Igor Aničić. Mostarci su tada definitivno imali najmlađi kadar od svih pretendenata za vrh, ali očito da su Pod Bijelim brijegom shvatili kako sa “zelenom” momčadi ne mogu u borbu najviše pozicije, budući da je u posljednja tri prijelazna roka kadar Zrinjskog znatno dobio na iskustvu.

Primjerice, dok je u spomenutoj utakmici protiv Slavije najstariji Plemić bio 26-godišnjak, nije nemoguće da će Branko Karačić protiv Viteza na otvaranju proljeća izvesti momčad u kojoj će njegov najmlađi igrač imati više od 26 godina. Ne, ne vjerujemo da će to biti slučaj, ali je ipak moguće, budući da će na raspolaganju imati Dujkovića (30), Brkovića (30), Aleksića (27), Pezu (26), Beloševića (30), Stojkića (27), Đurića (31), Muminovića (30), Šćepanovića (31), Stojanovića (29), Nikolića (29)…

Naravno, pogriješili bismo kada bismo konstatirali da Zrinjski ima “staru” momčad, budući da su u Karačićevom kadru jesenas, a oni su i dalje tu, vrlo važnu ulogu imali Radeljić (23), Crnov (23), Barišić (22), Simeunović (21), Bekić (21)…, tako da se radi o idealnom kombinaciji, kako treneri vole reći, “mladosti i iskustva”. Jasno, pravi recept za uspjeh ne postoji, ali povijest otkriva da je aktualni kadar ipak najbolja opcija. Tako pogled u arhivu otkriva da je Franjo Džidić na putu prema prvoj tituli Zrinjskog u sezoni 2004./2005. najčešće koristio sastav koji su činili igrači prosječne starosti od 24,6 godina, dok je sastav Dragana Jovića na putu prema drugoj tituli bio još stariji (26,3).

Željezničar je, pak, u sezoni 2011./2012. do titule došao porušivši mnoge rekorde, a tada je Amar Osim na raspolaganju imao vjerojatno najiskusniju momčad koja je osvojila titulu, budući da su nositelji igre bili Adnan Gušo (37), Jadranko Bogičević (29), Velibor Vasilić (32), Zajko Zeba (29), Patrick Nyema (27), Vernes Selimović (29), Eldin Adilović (26)…

Debitira i Aleksić

Radosav Aleksić, koji je u ponedjeljak potvrđen novim igračem Zrinjskog, jučer je odradio prvi trening s momčadi, a 27-godišnji stoper, koji će pojačati oslabljenu konkurenciju u zadnjoj liniji, već danas bi protiv Banitelja mogao dobiti prve minute u dresu Zrinjskog.

Protiv Branitelja u Međugorju

Dobro je poznato da našim klubovima, s obzirom na vremenske uvjete, nije lako pronaći terene za odigravanje kontrolnih utakmica u zimskim pripremama, tako da se sve do jučer poslijepodne nije znalo gdje će danas igrati Zrinjski i Branitelj. No, Mostarcima je na kraju ususret opet izašao međugorski Sport Centar, koji će Plemićima danas ustupiti jedan od terena za odigravanje ove provjere. Podsjetimo, Zrinjski je u Međugorju igrao i protiv Čapljine (1:0), ali u okviru šestodnevnih priprema.

Dnevni list

blender bitcoin cryptomixer best bitcoin mixer P