TROFEJNI PLEMIĆI!!

Do kraja Premijer Lige BiH U-19 ostalo je još za odigrati tri utakmice. S završetkom sezone svoj put kroz školu nogometa završavaju nogometaši rođeni 2002. godine. Nogometašima koji su rođeni 2002. godine pripadaju i trojica trofejnih Plemića Ivan Bašić, Patrik Bošnjak i Nikša Šilić. Oni su bili dio juniora HŠK Zrinjski koji su pod vodstvom trenera Nenada Gagre u sezoni 2018/19. osvojili titulu prvaka države U-19.
Zanimljivo je to da su navedena trojica nogometaša na polusezoni 18/19 odlukom vodstva škole nogometa na čelu s gosp. Draganom Perićem i tadašnjim trenerima kadeta i juniora HŠK Zrinjski Teom Krešićem i Nenadom Gagrom iz uzrasta kadeta na osnovu njihova rada i zalaganja na treninzima i uz nogometno znanje koje posjeduju prebačeni u juniorsku momčad HŠK Zrinjski. Tako su iako mlađi od uzrasta koji je tada nastupao u Premijer Ligi BiH U-19, dali svoj doprinos osvajanju titule prvaka države. Ivan Bašić bio je strijelac tri pogotka uz 12 nastupa, Nikša Šilić upisao je 11 nastupa i postigao jedan pogodak, dok je Patrik Bošnjak upisao četiri nastupa za juniore HŠK Zrinjski.
U još aktualnoj sezoni juniori HŠK Zrinjski pod vodstvom trenera Dalibora Cvitanović osvojili su titulu kupa BiH U-19, a ponovno u ovome uspjehu svoj doprinos su dali navedeni nogometaši. Bošnjak Patrik bio je strijelac jedinog pogotka u utakmici finala Kupa BiH, bio je također strijelac i u polufinalu Kupa BiH protiv NK Široki Brijeg. Šilić Nikša bio je strijelac pogotka u 1/4 finalu Kupa BiH protiv FK Slobode. Bašić Ivan u ovoj sezoni nastupa za seniore HŠK Zrinjski, ali je bio i dio juniorske momčadi.
Uz uspjehe u ligaškim i kup utakmicama, trojica Plemića bili su dio i povijesnog europskog iskoraka naše juniorske momčadi u Ligi prvaka za mlade. U prvom kolu naša momčad je s ukupnih 3:1 (1:1) (2:0) bila bolja od mađarskog MTK, a u drugom kolu od naše momčadi bila je bolja momčad danskog FC Midtjylland-a s ukupnih 1:3 (1:3) (0:0).
Ostaje žal za sezonom 2019/20, u kojoj su do prekida prvenstva u 16. kolu juniori HŠK Zrinjski vodili bitku za prvo mjesto u Premijer Ligi BiH U-19, a prekidom prvenstva zbog koronavirusa sezonu su završili kao druga momčad lige s bodom zaostatka za vodećim FK Željezničarom. U navedenoj sezoni juniori HŠK Zrinjski bili su se plasirali i u 1/2 finale Kupa BiH.
Našim nogometašima želimo se zahvaliti na svim lijepim trenucima provedenim u školi nogometa, želimo im puno uspjeha na njihovom daljnjem nogometnom putu.
blender bitcoin cryptomixer best bitcoin mixer P