Šulenta: Želimo devet pobjeda i naslov prvaka

Sredinom lipnja, odnosno prvog dana priprema za sezonu 2013./2014. Pod Bijelim brijegom su jasno, ali istovremeno i pomalo “stidljivo”, izrazili svoje ambicije.

– Nakon još jedne rezultatski loše sezone možda bi bilo bolje da tiho izražavamo svoje ambicije, ali nemamo ih razloga skrivati. Želimo se boriti za sam vrh i s takvim ambicijama smo krenuli u slaganje momčadi.

Tako je govorio izvršni dopredsjednik Zrinjskog Danko Šulenta, a u sličnom tonu je rezimirao jesen, s tom razlikom što je tada ipak spomenuo titulu.

– Ljetos nismo mogli reći: “Cilj je titula”, ali željeli smo selektirati momčad za koju će se moći tvrditi da je konkurentna ostalim klubovima s najvišim ambicijama. Naši rezultati u prvom dijelu sezone potvrđuju da smo tu, ravnopravni ili bolji od naših konkurenata. Ukratko, osvajanje trofeja je cilj kojem ćemo stremiti.

Danas, pak, čelnici Zrinjskog jasno i glasno govore da žele treći naslov prvaka.

– Da, plasman u Europu je apsolutni prioritet, ali zašto skrivati da želimo naslov prvaka kada je to naš cilj. Već smo nekoliko puta ponovili kako ne želimo ni razmišljati o sljedećoj sezoni bez nastupa na međunarodnoj sceni, ali iskreno i čvrsto vjerujemo da možemo završiti prvi, izjavio je Šulenta.

Svjesni su u mostarskom klubu da titulu želi i vodeći Željezničar, zatim da su na Koševu silno ambiciozni, ali i da naslov ciljaju Široki Brijeg, Borac, Olimpic…

– To je i logično. Pogled na ljestvicu otkriva da je bodovna razlika između klubova u vrhu vrlo mala, a samim tim, sve je otvoreno. Svi klubovi iz vrha imaju pravo izraziti svoje ambicije, a vidjet ćemo tko će na kraju biti najuspješniji. Mi vjerujemo da su naše ambicije utemeljene.

Plemiće na proljeće čeka jedanaest prvenstvenih utakmica, a kada je učinak u istim u pitanju, letvica je postavljena visoko.

– Osvajanje tri boda bit će naš cilj u svakoj utakmici, a ja iskreno vjerujem da možemo ostvariti nekih devet pobjeda. Imamo momčad za takav učinak. Znamo da slične računice imaju i u drugim klubovima, ali kao što sam već rekao, svi klubovi iz vrha imaju pravo na visoke ambicije.

U prva četiri proljetna kola Zrinjski će tri puta biti domaćin, dok jedino gostovanje donosi derbi na Grbavici.

Derbi će biti važan, ali ipak ništa važniji od ostalih utakmica. Svaka se igra za tri boda i to je jedina istina. Kada je prvi dio sezone u pitanju, mi žalimo za neka četiri boda boljim učinkom, a danas nije ni važno jesmo li te bodove izgubili protiv Rudara Viteza (1:1, nap.a.) i Travnika (1:1) u gostima ili Rudara (0:0) i Olimpica (1:1) na domaćem terenu. Nogomet je takav, u nekim utakmicama dobiješ više nego što zaslužiš, u nekima izgubiš, ali na kraju priče uvijek odlučuješ sam o sebi, jer nama nitko nije kriv što danas nemamo neka četiri boda više s kojima bismo bili na prvom mjestu.

Naravno da su u Zrinjskom pratili što su radili konkurenti.

– Željezničar se nije pojačao, ali ima četiri boda više i jasno da je u prednosti, još više jer je na programu samo jedanaest kola. Sarajevo je najviše mijenjalo, Široki Brijeg najmanje, Borac je puno izgubio odlaskom nekoliko važnih igrača, dok se Olimpic, barem na papiru, pojačao, zaključio je Šulenta.

(Dnevni list)

blender bitcoin cryptomixer best bitcoin mixer P