Šulenta za DL: Titula je cilj od starta sezone

“Plasman u Europu je apsolutni prioritet, ali zašto skrivati da želimo naslov prvaka kada je to naš cilj”, izjavio je dopredsjednik Zrinjskog Danko Šulenta desetak dana prije početka drugog dijela sezone, a u istom razgovoru iznio je i svoja očekivanja u jedanaest proljetnih kola: “Osvajanje tri boda bit će naš cilj u svakoj utakmici, a ja iskreno vjerujem da možemo ostvariti nekih devet pobjeda. Imamo momčad za takav učinak”.

Te izjave bile su nam dovoljne za naslov: “Šulenta: Želimo devet pobjeda i naslov prvaka”, a iako su tada te riječi izgledale previše ambiciozno, još više jer je Zrinjski samo dva dana kasnije u posljednjoj provjeri izgubio od Sarajeva (0:2), “pretenciozni plan”, kako su ga mnogi karakterizirali, danas više ne izgleda tako.

Zrinjski je, naime, u šest proljetnih kola ostvario pet pobjeda – pali su Vitez (2:0), Radnik (5:0), Borac (2:1), Slavija (2:0) i Široki Brijeg (3:2), tako da za ostvarenje zacrtanog plana Plemićima nedostaju još četiri trijumfa. Ipak, danas je upitno hoće li i četiri pobjede iz preostalih pet kola biti dovoljne za titulu.

– Vjerujem da smo na startu proljeća nekima zvučali i malo neozbiljno, ali nitko ne može reći da smo bili neumjereni u izjavama za javnost, govori danas Šulenta.

On, Davor Martinović, Marin Raspudić i ostali čelnici Zrinjskog sa zadovoljstvom gledaju ljestvicu, jer na vrhu iste je – Zrinjski.

– Nismo euforični, jer smo svjesni da je titula još daleko, ali da vjerujemo u osvajanje naslova prvaka, vjerujemo. Uostalom, titula je bila naš cilj na startu sezone, titula je bila cilj i na kraju prvog dijela, bila je i uoči početka proljeća, a jasno da je i danas kada smo napokon tamo gdje želimo biti, dodao je dopredsjednik Zrinjskog.

Šulenta, priznaje da teško proživljava subotnji triler protiv Širokog Brijega.

– Znali smo koliko nas rezultat u derbiju može približiti našem cilju, ali isto tako i udaljiti od njega. Nervoza je zbog toga bila još izraženija nego obično, razočaranje kod rezultata 0:2 ogromno, ali zbog svega toga sreća i zadovoljstvo nakon pobjede bilo su neopisivi.

Kaže da su u klubu posebno sretni što su tribine bile dobro popunjene.

– To je, zapravo, najvažnije, jer pobjede i trofeji nemaju pravi smisao ako se njima nema tko radovati. Pune tribine i odličnu atmosferu vidimo kao dodatni motiv, kako stručnom stožeru i igračima, tako i nama u klupskom rukovodstvu. Derbi protiv Širokog Brijega je najbolje pokazao koliko Zrinjski znači Mostarcima, a posebno smo sretni jer smo na tribinama vidjeli mnogo umirovljenika, djece, djevojaka…

Usprkos zadovoljstvu zbog pobjede, izvršni dopredsjednik ne bježi od činjenice da Zrinjski, prije svega u drugom poluvremenu, nije izgledao dobro.

– Nikad ne želimo gurati glavu i pijesak pa nećemo niti nakon ove velike pobjede. Dakle, prvo poluvrijeme može dobiti prolaznu ocjenu, možda i više od toga, jer smo, iako smo gubili, bili bolji od Širokog Brijega, koji je praktički samo jednom došao do našeg gola i poveo. Nakon toga veći dio nastavka smo izgledali jako loše, tako da je Široki apsolutno zasluženo došao do drugog gola. Ipak, završnicu smo odigrali dobro, te smo uz kvalitetu, karakter i sportsku sreću došli do pobjede, nitko ne može reći nezaslužene, iako bi sve bilo zasluženo i da je utakmica imala drugačiji epilog.

Šulenta kaže kako danas ne želi kalkulirati hoće li eventualnih devet proljetnih pobjeda, kako se nadao uoči starta, biti dovoljno za naslov prvaka.

– To ovisi i od rezultata naših konkurenta, tako da nije korektno da se bavimo kalkulacijama. Za nas je važno da sami odlučujemo o svojoj sudbini, a kada smo uoči proljetnog dijela govorili o devet pobjeda, mi smo i tada rekli da će osvajanje tri boda biti cilj u svakoj utakmici. Dakle, mi ćemo u posljednjih pet kola pokušati osvojiti maksimalnih petnaest bodova, a hoćemo li u tome uspjeti, odnosno što ćemo napraviti, pokazat će vrijeme.

Svjesni su Pod Bijelim brijegom da Europa, koja je zacrtana kao prioritet, teoretski još nije osigurana, ali i da Zrinjski osim u prvenstvu do trofeja može i u Kupu.

– Ne mislimo da zvučimo neumjereno ako kažemo da želimo osvojiti i Kup, jer to želi svaki od četiri kluba koji je izborio plasman u polufinale, zaključio je Šulenta.

blender bitcoin cryptomixer best bitcoin mixer P