Stojkić: Vratili smo pobjedničku atmosferu

Plemići su na mini krizu odgovorili na najbolji mogući način – pobjedama protiv Željezničara i Veleža.

Prigodno, u tim je duelima jednu od najvažnijih uloga odigrao kapetan. Pero Stojkić je protiv Želje asistirao za ono kasno izjednačenje koje je u konačnici usmjerilo utakmicu prema nezaboravnom preokretu, a u subotu je bio strijelac u Vrapčićima.

Unatrag par kola djelovalo je kao da se kampanja Zrinjskog lagano urušava. Četiri vezane utakmice bez pobjede, tri u prvenstvu, upisali su Plemići, a prvi na udaru, kako to obično biva, našao se trener Vinko Marinović. Uprava nije reagirala radikalno pa je šefu struke ukazano povjerenje, s tim da je utakmicama protiv Željezničara i Veleža zalijepljena etiketa imperativa.

Marinoviću su ruke praktički bile vezane, jer bilo je evidentno da je momčad upala u rupu, trener je trebao njihov odgovor, a to se i dogodilo.

– Protiv Želje smo imali i malo sreće, ali sreću treba i zaslužiti, rekao je za Dnevni list Pero Stojkić, junak Zrinjskog u 25. premierligaškom Mostarskom derbiju.

Mostarac je svojim partijama u posljednje vrijeme zadovoljan, posebno jer je još jednom potvrdio da se lagano pretvara za specijalistu u Mostarskim gradskim derbijima.

Prethodno subotnjem pogotku, bio je strijelac u oba Kup duela iz prošle sezone…

– U derbiju smo bili puno dominantiji od Veleža koji nam praktički nijednom nije zaprijetio. Izgleda da mi iz nekog razloga leže. Nisam u početku sezone igrao koliko sam želio, ali izgleda da sam sa Zrinjskim i sam izašao iz krize. Nadam se da ću ovako nastaviti.

Zadovoljstvo zbog pobjede nad gradskim rivalom je dvostruko, jer upisani su i važni bodovi s kojima su Plemići ostali u utrci za prvo mjesto.

– Znali smo da smo morali dobiti, jer u suprotnom bi izgubili par bodova i tako skliznuli na tabeli. Jasno da je još slađe to što smo ova tri boda osvojili u gradskom derbiju, rekao je Pero, pa dodao: Jako je tijesno u vrhu, svi smo u par bodova. Eto, Radnik je dva boda iza nas, a to nije slučajno. I sami smo se uvjerili koliko su neugodni. Međutim, ipak smatram da će nakon određenog vremena tabela poprimiti uobičajeni izgled u vrhu…, da će isplivati četiri- pet ekipa koje su uvijek gore.

Želi li ostati u utrci, Zrinjski svoje šampionske ambicije mora nastaviti dokazivati iz utakmice u utakmicu, a u slijedećoj je protivnik Mladost.

Novaci su u prošlom kolu kod kuće savladali Sarajevo, prethodno su puni plijen osvojili i protiv Želje te remizirali sa vodećom Slobodom. Sve su to napravili domaćim utakmicama, no Stojkić ih ne doživljava isključivo kao opasnog domaćina…

– Jako su dobra ekipa. Imaju samo dva poraza, ali na našem terenu mi smo uvijek favoriti. Moramo sada potvrditi šest bodova iz prethodne dvije utakmice i tako nastaviti jurišati prema cilju. Atmosfera je sada drukčija…, normalno da je tako kad se pobjeđuje.

blender bitcoin cryptomixer best bitcoin mixer P