Stevo Nikolić: Znamo da možemo puno bolje

Kako se kod nas, barem kada je sport u pitanju, sve gleda paušalno, kroz prizmu rezultata i bez neke dublje analize, tako su i u Zrinjskom na krizu igre i rezultata mogli odgovoriti jedinim načinom – pobjedama.

Nakon pobjede protiv Željezničara došla je i ona u Vrapčićima, kod gradskog suparnika Veleža. Sada je Zrinjski opet ‘u igri’, navijači su sretni i sve što je bilo prije prvenstvene pauze palo je u zaborav.

– Kriza je kod nas uvijek psihološka, znali smo da sve polazi od glave. Znali smo da moramo dodatno pritisnuti gas kako bi izašli iz ovoga. Nismo gubili glavu, svi smo znali da nismo odjednom zaboravili igrati. Skupili smo se kao ekipa i došli do važne pobjede, izjavio je za Sportske novosti napadač Zrinjskog Stevo Nikolić, jedan od onih koji su iznijeli najveći teret na zahtjevnoj utakmici u subotu, koja je zbog prekida trajala skoro dva sata.

– U subotu je došla utakmica za koju dodatna motivacija i ne treba. Gradski derbi je po sebi dovoljan motiv, znamo koliko ta utakmica znači navijačima i odigrali smo napokon onako kako znamo, ali, što je još važnije, znamo i da možemo puno bolje od ovoga. Vjerujem da ćemo to i pokazati, dodao je Nikolić, asistent kod pobjedničkog pogotka Zrinjskog.

Iskusni napadač prošle sezone bio je najbolji strijelac momčadi i drugi strijelac lige. Međutim, ove je dobio konkurenciju u napadu u liku Jasmina Mešanovića.

Trener Vinko Marinović rijetko počinje utakmice s obojicom u napadu, pa je i Nikolić puno puta ušao kao zamjena. Ipak, da mu puno bolje odgovara kada krene od početka pokazao je u mostarskom derbiju kada je igrao skoro 90 minuta i bio jedan od najboljih igrača Zrinjskog, ako ne i najbolji pojedinac na toj utakmici.

– Svakako da svi vole krenuti od početka, ni ja nisam izuzetak. Međutim, mi smo stvarno dobra ekipa, imamo puno kvalitetnih igrača i ne mogu svi početi u prvih 11. Jasno je da trener odlučuje o tome koga će staviti od početka na osnovu trenutne forme. Svi mi trudimo se da izborimo mjesto u sastavu i od našeg truda korist ima ekipa.

No, iako Zrinjski sada ima dva vrhunska napadača u navali nijedan od njih nije pronašao golgetersku formu. Mešanović je, doduše, uz Filipovića najbolji strijelac momčadi, no Nikolić je samo na jednom i to onom koji je postigao još u trećem kolu.

– Svjesni smo da nedostaju golovi, napadačima nije drago kada ne postignu pogodak, jer na kraju krajeva zbog toga smo tu. Realizacija jest problem i radimo na tome da je popravimo. No, srećom imamo puno dobrih igrača u svim linijama i njihovi golovi nam donose pobjede. Ipak, nadam se da će i moji golovi doći i da ću tako dati svoj doprinos, zaključio je Nikolić.

blender bitcoin cryptomixer best bitcoin mixer P