Službeni dopis Nogometnom savezu BiH

Poštovana Gospodo,

Povod našega obraćanja krovnoj nogometnoj instituciji u Bosni i Hercegovini su određena nagađanja koja se u protekla dva dana plasiraju putem sredstava javnog priopćavanja, a odnose se na navodnu odgodu odigravanja utakmice 6.tog kola BH Telecom Premijer lige između FK SLOBODA Tuzla i HRVATSKOG ŠPORTSKOG KLUBA ZRINJSKI Mostar koja je na rasporedu za 30.08.2014 godine.

Ovakvi navodi nas posebno iznenađuju obzirom da je prema Propozicijama natjecanja BH Telecom Premijer lige BIH za sezonu 2014/15 na utakmici vrhovni autoritet delegat /članak 25. Propozicija/, i delegat je jedini koji može donijeti odluku da li su ispunjeni uvjeti da se utakmica odigra, ili ne, u što zasigurno spada i stanje samoga terena za odigravanje utakmice.

Ne želeći ulaziti u razloge koji se navode, ili bi se mogli navoditi u svrhu eventualnog argumentiranja takvih navoda, ovim putem Nogometnom savezu Bosne i Hercegovine iznosimo decidiran stav da HRVATSKI ŠPORTSKI KLUB ZRINJSKI Mostar ne prihvata bilo kakvu mogućnost odgode odigravanja utakmice 6.tog kola BH Telecom Premijer lige između FK SLOBODA Tuzla i HRVATSKOG ŠPORTSKOG KLUBA ZRINJSKI Mostar koja je na rasporedu za 30.08.2014 godine.

Pri tome želimo posebno ukazati da bi takav postupak ozbiljno doveo u pitanje regularnost samog natjecanja u okviru Premijer BH Telecom lige, za što uvjereni smo nikome nije za cilj, a zasigurno ne Nogometnom savezu Bosne i Hercegovine.

Koristimo priliku da podsjetimo kako je HRVATSKI ŠPORTSKI KLUB ZRINJSKI Mostar već poslije održavanja utakmice 1. kola BH Telecom Premijer lige održane 02.08.2014 godine u Foči između domaćina FK SLAVIJA i HRVATSKOG ŠPORTSKOG KLUBA ZRINJSKI Mostar upoznao i upozorio Nogometni savez Bosne i Hercegovine, odnosno Komitet za natjecanje koji u ime Izvršnog odbora Nogometnog saveza BIH rukovodi natjecanjem BH Telecom Premijer lige, sa ozbiljnim narušavanjem regularnosti natjecanja zbog činjenice da je Nogometni savez BIH dozvolio FK SLAVIJA da svoje utakmice kao domaćin igra na stadionu u Foči, iako je jasno da isti ne zadovoljava niti minimum potrebitih uvjeta koji su postavljeni u Pravilniku o licenciranju, a u dijelu koji se tiče kriterija za infrastrukturu.

O ostalim dešavanjima vezanim za osiguravanje neometanog i sigurnog dolaska na utakmicu, te zabrane dolaska ULTRAS-a, navijača HRVATSKOG ŠPORTSKOG KLUBA ZRINJSKI Mostar, na pomenutu utakmicu, držimo da nije potrebno posebno podsjećati.

S toga je HRVATSKI ŠPORTSKI KLUB ZRINJSKI Mostar spreman da, ukoliko uistinu ne postoje uvjeti za održavanje utakmice 6.tog kola BH Telecom Premijer lige između FK SLOBODA Tuzla i HRVATSKOG ŠPORTSKOG KLUBA ZRINJSKI Mostar na stadionu u Tuzli, navedenu utakmicu u definiranom terminu 30.08.2014 godine odigra na nekom drugom nogometnom terenu koje posjeduje licencu za odigravanje utakmica u okviru BH Telecom Premijer lige.

Na ovakav način će se ujedno omogućiti održavanje regularnosti natjecanja u okviru BH Telecom Premijer lige, i izbjeći će se ponavljanje situacije iz 1. kola BH Telecom Premijer lige održane 02.08.2014 godine u Foči.

Također, ovim putem želimo ostaviti otvorenom i mogućnost da se za navedenu utakmicu 6.tog kola BH Telecom Premijer lige izvrši zamjena domaćinstva, ukoliko FK SLOBODA Tuzla ne bude u mogućnosti da iznađe alternativno rješenje za odigravanje predmetne utakmice.

Ujedno, molimo Nogometni savez Bosne i Hercegovine da poduzme aktivnosti kako bi se stalo na kraj plasiranju netočnih i ishitrenih navoda vezanih za odigravanje predmetne utakmice, bez obzira odakle iste dolazile, odnosno, da se o natjecateljskom dijelu nogometne sezone odlučuje unutar službenih organa Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine i na način koji je za to predviđen.

S poštovanjem,

HŠK ZRINJSKI MOSTAR

Predsjednik Kluba

dipl.iur.Marin Raspudić v.r.

blender bitcoin cryptomixer best bitcoin mixer P