Protiv slovenske Olimpije za oproštaj od Istre

Vinko Marinović i njegovi igrači danas će zaključiti pripreme u hrvatskom gradiću Novigradu u koji su doputovali 30. siječnja, a od prekrasne Istre će se oprostiti utakmicom za treće mjesto na Istria Winter Cupu.

S početkom u 12.30 sati u Umagu naš protivnik će biti NK Olimpija, a budući da se radi o aktualnom lideru slovenskog prvenstva, jasno da je u pitanju naš najkvalitetniji sparing partner u pripremama za proljetni dio sezone.

Zanimljivo, bit će to treći slovenski prvoligaš protiv kojeg ćemo igrati u ovim pripremama, jer smo u ovom tjednu već igrali protiv Krke (5:2) iz Novog Mesta i Celja (1:1).

Iako svi oni kojima je Olimpija u srcu ne mare previše za pravne zavrzlame, vrijedno je istaći da Slovenski nogometni savez ne priznaje bilo kakvu vezu između aktualnog lidera prvenstva i “stare” Olimpije koja je 2005. morala proglasiti bankrot, a koja je prije toga četiri puta osvajala naslov prvaka Slovenije.

Novi život Olimpiji je udahnut pod imenom Bežigrad, kada je taj klub morao krenuti doslovno od nule, odnosno u petom rangu slovenskog nogometa, a tri godine kanije NK Bežigrad je preimenovan u Športno društvo Nogometni klub Olimpija Ljubljana.

Kako bi sve bilo u starom ruhu, klupski čelnici na grb su dodali godinu 1911. kada je u Ljubljani osnovana Ilirija, klub koji se smatra prethodnikom stare Olimpije koja je službeno postojala od 1945. do 2004.

blender bitcoin cryptomixer best bitcoin mixer P