Proljeće nudi lov na brojne klupske rekorde

Nešto manje od dva i pol mjeseca ostalo je do nastavka premierligaške sezone.

Dobrim rezultatima u prvih osamnaest kola Zrinjski je osigurao priliku za proljetni lov na svoj četvrti naslov prvaka, čime bi postao prvi klub sa četiri titule od osnivanja zajedničke Premier lige, ali dobri jesenski rezultati nude i priliku za rušenje brojnih klupskih rekorda.

Broj bodova

Teško je tvrditi bi li rušenje ovog rekorda značilo da će Zrinjski prvi proći kroz cilj, ali Plemići definitivno imaju priliku nadmašiti svoj učinak iz šampionskih sezona 2004./2005. i 2013./2014. u kojima su osvajali 61 bod. Naime, Zrinjski je trenutačno na 39 bodova, što znači da bi u dvanaest proljetnih kola trebali osvojiti minimalno 23 boda.

Broj pobjeda

U iznad spomenutoj sezoni 2004./2005. Zrinjski je upisao devetnaest pobjeda, a iako je nakon te sezone još dva puta bio prvak, devetnaest pobjeda i dalje je rekord. Proteklu jesen Mostarci su, pak, zaključili s dvanaest pobjeda, tako da bi za rušenje ovog rekorda na proljeće morali upisati još osam pobjeda.

Broj gostujućih pobjeda

U prethodne dvije sezone Zrinjski je upisao po sedam pobjeda u gostima, tako da je u prilici da nadmaši i taj rekord, jer smo jesen zaključili sa šest gostujućih trijumfa.

Broj bodova u gostima

Prošle sezone imali smo i rekordan učinak u gostima osvojivši 26 bodova, osam više nego što smo skupili u devet ovosezonskih gostovanja, tako da je i taj rekord u igri.

Broj primljenih pogodaka

Trinaest pogodaka iz prošle sezone nije samo aktualni rekord Zrinjskog, nego i Premier lige. Zanimljivo, momčad Vinka Marinovića danas je na samo sedam primljenih pogodaka, odnosno na istom broju na kojem je Zrinjski bio i prošle sezone nakon osamnaest kola. Ukratko, za novi rekord  na proljeće ne bismo smjeli primiti više od pet pogodaka.

“Clean Sheet”

Prošle sezone Zrinjski je trinaest pogodaka primio u dvanaest utakmica, što znači da je mrežu netaknutom sačuvao u osamnaest utakmica. Ove sezone golove je primao u pet utakmica, tako da je mreža nedirnuta ostala u trinaest utakmica, a to znači da bi za ovaj rekord na proljeće bez primljenog pogotka trebali biti u minimalno šest utakmica.

Primljeni golovi na domaćem terenu

S obzirom na sjajnu obranu u prošloj sezoni, ne čudi što iz prošle sezone datira i rekord po broju primljenih pogodaka u Mostaru. Tada smo ih primili samo četiri, dok smo u devet ovosezonskih utakmica primili tek jedan pa je i taj rekord blizu.

Domaći niz bez poraza

Mnogi su vjerojatno zaboravili kada smo upisali posljednji prvenstveni poraz u Mostaru, što ne čudi kada se isti dogodio u proljeće 2013. godine kada je bolji bio Čelik (0:2). Nakon toga smo nanizali 41 utakmicu bez poraza, a za rušenje rekorda taj niz bi morali produžiti do brojke od 45 utakmica. Naime, aktualni rekord je 44 utakmice, odnosno niz bez poraza u kojem smo bili od 19. studenog 2006. i poraza od Širokog Brijega (2:4) do 28. veljače 2010. i poraza od Zvijezde (0:1).

blender bitcoin cryptomixer best bitcoin mixer P