Naš sljedeći protivnik: FK Željezničar

Dvanaesti protivnik Zrinjskog ove sezone u prvenstvu je Željezničar, a u nastavku vam donosimo osnovne informacije o klubu protiv kojeg ćemo tražiti sedmu pobjedu u premierligaškoj utrci.

Bodovni učinak…

Željezničar utakmicu u Mostaru čeka na šestoj poziciji sa sedamnaest bodova, četiri manje od Zrinjskog, odnosno pet manje od lidera Slobode.

Rezultati…

Pet pobjeda (Vitez 1:0, Velež 2:1, Olimpic 1:0, Drina 3:2, Sarajevo 1:0), dva remija (Široki Brijeg 1:1, Sloboda 0:0) i četiri poraza (Borac 0:1, Radnik 1:2, Mladost 1:2, Travnik 0:2).

Trenerske promjene…

Iako je iza nas tek jedanaest kola, Željezničar su već vodila trojica trenera. Sezonu je na klupi počeo Milomir Odović, koji je smijenjen nakon remija protiv Slobode (0:0), protiv Olimpica (1:0), Drine (3:2) i Travnika (0:2) Plave je s klupe vodio Vlado Čapljić, koji je također dobio otkaz, dok je u derbiju protiv Sarajeva (1:0) debitirao Edis Mulalić, koji zbog suspenzije u Mostaru neće smjeti biti na klupi.

Zadnja utakmica…

Posljednji put protiv Željezničara igrali smo ljetos u pripremama – završilo je 1:1, a istim rezultatom završena je i posljednja službena utakmica koja je na programu bila 4. travnja 2015., odnosno u 19. kolu prošle sezone kada je na klupi Zrinjskog debitirao Vinko Marinović. Željezničar je tada s klupe vodio Milomir Odović, a osim njega na Grbavici više ne stanuju niti Josip Kvesić, Mladen Zeljković, Riad Bajić i Eldar Hasanović, koji su bili starteri u tom ogledu.

Aktualni kadar…

Ako analiziramo minutažu, Željezničar je ove sezone najčašće igrao u sastavu Antolović – Memija, Bogdanović, Kosorić, Mladenović – Blagojević, Hadžiahmetović – Kokot, Sadiković, Đelmić – Stokić. Mulalić je, pak, u prošlom kolu povjerenje u napadu ukazao Brazilcu Tiagu Fariasu, a ovaj mu je na tom povjerenju uzvratio pogotkom koji je odlučio derbi protiv Sarajeva (1:0).

Strijelci…

Prvi strijelac momčadi je Ognjen Đelmić (4), a osim njega u strijelce su se upisali još Zoran Kokot (2), Enis Sadiković, Amir Hadžiahmetović, Damir Sadiković, Jovan Blagojević i Tiago Farias (1).

blender bitcoin cryptomixer best bitcoin mixer P