Naš sljedeći protivnik: FK Velež

Nakon što smo u prošlom kolu velikim preokretom u završnici utakmice pobijedili Željezničar (2:1), pred našom momčadi u subotu je novi derbi, ovog puta mostarski protiv Veleža, a u nastavku vam donosimo osnovne informacije o klubu protiv kojeg ćemo u subotu tražiti osmu pobjedu u prvenstvu.

Bodovni učinak…

Velež utakmicu 13. kola čeka sa samo sedam osvojenih bodova, a taj bodovni saldo dovoljan mu je za pretposljednju poziciju, budući da je manje bodova skupila samo Drina.

Rezultati…

Prvu i jedinu pobjedu Velež je upisao tek u 10. kolu na gostovanju kod Drine (2:1), a u preostalih jedanaest utakmica upisao je sedam poraza (Vitez 0:1, Željezničar 1:2, Široki Brijeg 0:1, Sloboda 0:2, Olimpic 1:2, Travnik 0:1, Sarajevo 1:4) i četiri remija (Slavija 1:1, Borac 1:1, Radnik 0:0, Mladost 0:0).

Prethodno kolo…

Mostarci su u nedjelju poraženi na gostovanju kod Sarajeva (1:4), a taj poraz bio je ujedno i njihov najuvjerljiviji ove sezone.

Naša posljednja utakmica…

Posljednju utakmicu protiv Veleža igrali smo u 24. kolu prošle sezone u Vrapčićima. Završilo je 1:1, a do boda smo stigli zahvaljujući pogotku Ivana Crnova u 90. minuti utakmice. Na klupi Veleža tada je sjedio Avdo Kalajdžić, a za našeg gradskog rivala još su igrali Ibrahim Škahić, Matijas Pejić, Alidin-DIno Hajdarović i Jovan Blagojević, koji više ne nose dres Veleža.

Trener…

Velež je u sezonu krenuo s Dželaludinom Muharemovićem na klupi, a on je smijenjen nakon 5. kola i poraza na Grbavici od Željezničara (1:2). Adis Obad bio je samo privremeno rješenje do dolaska makedonskog stručnjaka Dragana Kanatlarovskog, koji je prije Veleža radio u Belasici, Kumanovu, Pobedi, Vardaru (Makedonija), Lokomotivu (Bugarska), Radničkom, Spartaku i Novom Pazaru (Srbija), a u dva navrata bio je i izbornik A reprezentacije Makedonije.

Aktualni kadar…

U prethodnih dvanest kola za Velež su nastupila 23 igrača, a maksimalnih 1080 minuta upisali su samo Darko Maletić i Marko Nikolić. Značajniju minutažu imali su još vratar Adnan Bobić te Amir Zolj, Anes Haurdić, Riad Demić, Goran Matić i Mirza Ćemalović, a sada je tu i iskusni branič Mario Tadajević, koji je za Velež debitirao tek u 11. kolu protiv Travnika (0:1).

Strijelci…

Veležovi igrači u dvanaest kola postigli su samo sedam pogodaka, nijedan više od jednog, a u strijelce su se upisali Dejan Janković, Goran Matić, Anes Haurdić, Asim Zec, Mirza Ćemalović, Samir Merzić i Darko Maletić.

blender bitcoin cryptomixer best bitcoin mixer P