Najmlađi nogometaši HŠK Zrinjski rođeni 2009. godine danas su osvojili prvo mjesto i podigli trofej DFA lige za regiju Mostar

Najmlađi nogometaši HŠK Zrinjski rođeni 2009. godine danas su osvojili prvo mjesto i podigli trofej DFA lige za regiju Mostar.

Oni su odigrali 12 utakmica te zabilježili 10 pobjeda i 2. neriješene utakmice i više nego zasluženo osvojili prvo mjesto te se plasirali na završni turnir u Sarajev.

Za ekipu prvaka nastupili su: Luka Ćosić, Sandro Zovko, Roko Krešić, Luka Lovrić, Josip Buhovac, Lovro Škrobo, Luka Kudić i Ivan Miletić, a trener je Dragan Vrdoljak.

Za najboljeg vratara na ovom turniru kod 2009. godišta proglašen je Luka Ćosić, dok je za najboljeg igrača izabran Josip Buhovac, obojica iz HŠK Zrinjski. 

Pehar mladi Plemićima uručio je nekadašnji nogometaš HŠK Zrinjski, NK Široki Brijeg i Glasgow Rangers-a Saša Papac.

Od samog početka lige kod ovog uzrasta, HŠK Zrinjski naprosto je dominirao i više nego lako dolazio do visokih pobjeda, a 26.03. pred njima će biti i novi izazov, a to je završnica DFA lige koja će se odigrati u sarajevskoj Zetri.

Osim HŠK Zrinjski kod ovog godišta do sada su se još na završni turnir plasirali NK Travnik, Škoal fudbala Leo Stars Trebinje, Akademija fudbala Sporting Sarajevo

blender bitcoin cryptomixer best bitcoin mixer P