Katanec: Još ljetos sam znao da se vraćam

Niti dvanaest mjeseci nakon što je dres Zrinjskog zamijenio onim talijanske Spezije, Matija Katanec opet je stavio potpis na vjernost mostarskom klubu.

Podsjetimo, Pod Bijeli brijeg je stigao u ljetnom prijelaznom roku 2014. godine iz Radnika, a onda je samo šest mjeseci kasnije, odnosno nakon tek sedamnaest službenih utakmica za Zrinjski, digao sidro i preselio u Italiju. Sada je opet naš igrač, a nakon što je i službeno potvrdio povratak potpisavši ugovor do 1. srpnja 2018. godine, podijelio je svoja očekivanja posebno naglasivši kako je sretan što je opet u Mostaru.

– Želio sam se vratiti još ljetos, ali to nije bilo moguće. Naime, ugovor sa Spezijom sam raskinuo posljednjeg dana prijelaznog roka u Italiji, a kako je prijelazni rok u BiH bio završio ranije, moj povratak jednostavno se nije mogao realizirati, govori Katanec i nastavlja: “Želim se zahvaliti izvršnom dopredsjedniku Danku Šulenti i svim ljudima iz kluba što su opet bili maksimalno korektni, jer su mi iz Zrinjskog odmah nakon što sam raskinuo ugovor sa Spezijom poručili kako su za mene vrata kluba uvijek otvorena”.

Katanec se u Zrinjski vraća iz hrvatskog drugoligaša Gorice, čiji je bio član protekla tri mjeseca.

– U Goricu sam došao tek krajem rujna, jer sam želio ostati u trenažnom procesu do zime i povratka u Mostar. Naime, već tada sam odlučio kako ću opet potpisati za Zrinjski. Imao sam još ponuda, ali nisam želio pogaziti riječ, još više jer dolazim u poznatu sredinu. Osim toga, Zrinjski je opet u vrhu, gdje sam ga i ostavio kada sam otišao u Italiju.

U Speziju je Katanec doveden kao pojačanje, ali priliku nije dočekao.

– Ne znam zašto nisam dobio priliku. Istina da sam mjesec dana prije potpisa operirao trbušni zid, ali u Italiju sam došao zdrav. Spezia je bila usred prvenstva i borila se za ulazak u Serie A, a ja sam strpljivo čekao priliku koju nisam dočekao. Iako nisam igrao, odlazak u Italiju ipak vidim kao pozitivno i vrijedno iskustvo. Mogao sam čekati kraj ugovora, ali želio sam igrati i zbog toga sam se odlučio na raskid.

U jesenskom dijelu prošle sezone Katanecu je trener bio Branko Karačić, pripreme za proljetni dio počeo je s Mišom Krstičevićem, a 12. siječnja na prozivci će ga dočekati Vinko Marinović.

Trener je novi, ali jasno da neću imati problema s prilagodbom. Istina da je momčad doživjela određene promjene u dvanaest mjeseci, ali u svlačionici ću opet zateći jako puno igrača s kojima sam već igrao.

U Zrinjskom je i dalje Daniel Graovac, igrač s kojim je Katanec činio sjajni stoperski tandem – prošle sezone Plemići su u prvih petnaest kola primili samo šest pogodaka, rekord koji je Zrinjski izjednačio već ove sezone.

– Naravno da sam nastavio pratiti Zrinjski nakon potpisa za Speziju. Šteta za prošlu sezonu koja je prošla bez trofeja, iako se bila otvorila prilika za oba, ali treba gledati naprijed. Momčad je opet odlična, što potvrđuje činjenica da smo na samo bod od prvog mjesta, odnosno s realnim izgledima za osvajanje nove titule. Jasno, cilj mi je dati svoj doprinos u ostvarivanju klupskih ciljeva, zaključio je Katanec.

blender bitcoin cryptomixer best bitcoin mixer P