Nemojte gledati samo pojačanja, ostali smo mi bez važnih igrača

Ulazeći u završnicu trećeg tjedna priprema u stručnom stožeru Zrinjskog uglavnom su zadovoljni do sada odrađenim poslom, kako na terenu, tako i izvan njega. Opaske trenera Branka Karačića uglavnom su pozitivnog predznaka, a u potpunosti očekivano – u ovoj fazi priprema ne želi davati nikakva obećanja vezana uz rezultat.

Nakon pobjeda nad Čapljinom (1:0) i Braniteljom (2:0) Plemiće u subotu čeka provjera s GOŠK-om. Uoči te treće provjere Karačić ističe da nije bilo nekih većih zapreka…
– Sve je uglavnom išlo po planu, jedino još moramo vidjeti kako će se razvijati stanje sa Đurićevim oporavkom, hoćemo li ga uskoro moći koristiti u igri ili ne. Što se treninga tiče, radimo na umjetnom terenu, u dvorani, snalazimo se, kaže šef struke Plemića, koji su ove zime doživjeli podosta promjena u kadru.

Stigli su Ivan Mamić, Danijel Stojanović, Ivo Zlatić, Stevo Nikolić i Radosav Aleksić, što je mnoge nagnalo pričati samo o pojačanjima. Karačić ne želi zanemariti ni promet koji se odvijao u suprotnom smjeru – otišli su Marin Aničić i Hrvoje Miličević.

– Ne želim komentirati jesmo li jači sada nego jesenas, neću to. Svi govore samo o pojačanjima, a zaboravlja se da smo ostali bez nekoliko važnih, standardnih igrača. Da, dobili smo Stojanovića, ali svi znamo što znači pauza od šest mjeseci. Nikolić je vrsni strijelac, a Zlatić veliki potencijal za kojeg znam od prije. Zbog njega će i Brković morati ostati budan…, zatim, tu je i stoper Aleksić.

Zašto mijenjati sustav?

Eventualni problemi prilagodbe za nove igrače, smatra Karačić, nisu nešto što treba posebno isticati.

– Ako se dogode, to su naši zajednički problemi u nastojanju da ostvarimo ciljeve. Želimo, prije svega, u Europu, a ako se pruži prilika za nešto više, nećemo bježati od toga.

Kada je došao u Zrinjski, Karačić je govorio da bi volio oprobati 4-4-2 sustav koji je prakticirao za vrijeme angažmana u Šibeniku. S obzirom da je u Mostar došao usred sezone, jasno je da nije bilo vremena za takve preinake, no sada je prilika tu. Uz to Zrinjski sada ima i tri napadača, Bekića, Igora Aničića i Nikolića. Ipak, Karačić je zadržao čvrst gard…
– Ja znam da vi u Dnevnom listu znate bolje kako to treba izgledati…, ali ne, ako je nešto bilo dobro, a većim dijelom jest, zašto bismo to mijenjali? Kako npr. Široki uvijek igra 4-2-2 i ne mijenja to?
Same utakmice donijele su nekoliko dobrih vijesti…, dobrih vijesti u vidu pojedinih igrača koji su se izdvojili dobrim partijama. Primjerice, Ivan Crnov je u prvom dijelu sezone igrao lijevo, a u ovim pripremama snašao se u samoj sredini.

Zlatićev potencijal

– Da, Crnov je konstanta, ali, ne daj Bože da ne budemo mogli koristiti Đurića. Ako ne bude ozljeda, u veznom su redu tri igrača koji trebaju iznijet najveći teret, Muminović, Barišić i Ščepanović.
Mile Pehar je mnoge iznenadio, ali ne i Karačića. Ovaj je ofenzivac jesenas malo igrao, da bi u završnici tog prvog dijela sezone ipak odradio par dobrih utakmica, a formu je, čini se, prenio i u ove pripreme.
– Pehar je ugodno iznenađenje, ali ne bih rekao da je mene posebno iznenadio. Daj Bože da me svaki igrač, ako baš želite, tako iznenadi.

Ivu Zlatića je opet spomenuo…
– Možda je Brković i dalje u prednosti na toj poziciji, ali Zlatić je tu. Znam od prije za njega, gledao sam ga dok sam vodio Široki. Ponavljam, veliki je potencijal, ali to ne mora ništa značiti.

Oprezan je Karačić bio i u najavi onoga što Zrinjski čeka u drugom dijelu sezone, a nas je konkretno zanimalo kakav je njegov osjećaj – koliko drukčiji Zrinjski će istrčati na travnjak u 1. kolu?
– Ima još dosta do početka prvenstva, a nisam nikakva vračara da vam to mogu sada reći. Ono što znam je da imamo zanimljiv raspored u prva četiri kola (domaće otvaranje protiv Viteza, gostovanje Željezničaru, zatim dolazak Radnika i Borca u Mostar, op. a.), a posebno važno će biti 1. kolo u kojem će svi očekivati pobjedu protiv Viteza. Mi svakako vjerujemo da ćemo pobijediti, ali treba imati na umu pritisak, rasterećenost s kojom će Vitez doći. U obzir treba uzeti i Vitez i okolnosti starta prvenstva.

Željo, Sarajevo, Široki i mi…

Karačić vjeruje da će borba za naslov biti između četiri ekipe. Ove zime posebno mu je zanimljivo djelovalo Sarajevo koje je napravilo dosta promjena u svim linijama, od organizacije preko struke do kadra…
– Sarajevo se pojačalo i marketinški, i strukovno i s novim igračima, ali problem je sve to uklopiti. Vjerujem da će oni, Željo, Široki i mi biti ti koji će ostati u borbi za titulu. Mada, ne treba zaboraviti ni Olimpic. Mislim da će za njih odlazak Vidovića, a on je po meni najbolji zadnji vezni u BiH, predstavljati veliki hendikep. S našeg stajališta gledano, daj Bože da bude ona priča da ne svežu dvije dobre polusezone.

 

Dnevni list

blender bitcoin cryptomixer best bitcoin mixer P