Kadeti i pioniri poraženi od FK Sarajevo u prvom kolu premijer omladinske lige

Na pomoćnom terenu stadiona HŠK Zrinjski u subotu su odigrane utakmice prvog kola premijer omladinske lige za kadete i pionire, Mladi plemići zabilježili su sljedeće rezultate.

PIONIRI: HŠK ZRINJSKI 0:3 FK SARAJEVO

Prvo poluvrijeme odigrano je u dosta izjednačenoj igri (0:0), da bi u drugo poluvrijeme mladi nogometaši Sarajeva ušli dosta bolje od svojih vršnjaka iz Mostara i postigli tri gola.

Strijelci za bordo momčad bili su Boro Erić, Edd Nezirović i Irman Sejmenović. 

Ovo je prva sezona u kojoj će omladinci uzrasta do 15 godina imati priliku da igraju ligu na prostoru cijele Bosne i Hercegovine.

KADETI: HŠK ZRINJSKI 0:4 FK SARAJEVO

Nakon pionira na teren su izašli i kadeti HŠK Zrinjski. Za protivnika su imali nogometaše FK Sarajevo. Odmah na startu se vidjelo da će nogometaši Zrinjskog teško do povoljnog rezultata. Već u 12. minuti utakmice Sarajevo je povelo preko Jašarevića. U 35. minuti ponovno gol za Sarajevo koji postiže Hasančić. Na poluvrijeme se odlazi prednošću Sarajeva od 2:0.

U drugo poluvrijeme ponovno momčad Sarajeva ulazi odlično da bi dobru igru iskoristili u 62. minuti. Strijelac za Sarajevo ponovno Jašarević. Pred sam kraj utakmice Konjalić postiže gol za 4:0 

HŠK Zrinjski: Gardavski, Krešić (od 65. Mikulić), Čoko, Radoš, Brkić, Grgić (od 60. Dolić), Lovrić, Milićević, Ivanković (od 45. Muselimović), Bošković (od 13. Šuta), Bošnjak (od 53. Sabljić).

blender bitcoin cryptomixer best bitcoin mixer P