HŠK Zrinjski Mostar: Službeno priopćenje

HŠK Zrinjski Mostar primio je odluku Komisije za natjecanje Nogometnog saveza BiH prema kojoj bi se sve utakmice na stadionu Rođeni u Mostaru do 16. ožujka 2023. godine trebale odigrati bez prisustva gostujućih navijača, uključujući i zaostalu utakmicu 17. kola m:tel Premijer lige BiH FK Velež – HŠK Zrinjski, koja je na programu 8. ožujka 2023. godine.

HŠK Zrinjski Mostar želi izraziti jasno neslaganje s takvom odlukom koja je u suprotnosti s Pravilnicima NS-a BiH koji kažu da je “svaki klub-organizator utakmice dužan na zahtjev kluba-gosta osigurati najmanje pet posto ukupnog kapaciteta stadiona isključivo za gostujuće navijače”, ali i odlukom koja narušava ravnopravnost natjecanja, jer su utakmici HŠK Zrinjski – FK Velež iz prvog dijela sezone, podsjetimo, mogli prisustvovati gostujući navijači.

HŠK Zrinjski Mostar također želi naglasiti da je u jesenskom dijelu sezone, uz maksimalno uvažavanje objektivnih okolnosti i sigurnosnog elementa organizacije utakmica na zamjenskim stadionima, prvo prihvatio zamijeniti domaćinstvo utakmice 6. kola, a onda i pristao na prolongiranje utakmice 17. kola, iskreno vjerujući da će se odgođena utakmica odigrati u nogometnom ambijentu u kojem će oba kluba imati podršku svojih navijača.

HŠK Zrinjski Mostar zbog svega navedenoga od Komisije za natjecanje NS-a BiH traži da preispita i poništi donesenu odluku, a od FK Velež Mostar da sukladno Pravilnicima NS-a BiH osigura uvjete za prijem gostujućih navijača, jer ćemo u suprotnom sigurno biti primorani donijeti reciprocitetne odluke.

blender bitcoin cryptomixer best bitcoin mixer P