Danko Šulenta: S pravom se nadamo trofeju

Ostvarenim u prvom dijelu sezone čelnici Zrinjskog su više-manje zadovoljni, iako njihovo zadovoljstvo nije do kraja potpuno, prije svega zbog bodovnog učinka u prvenstvu.

Plemići su, podsjetimo, protekle jeseni igrali u tri natjecanja, a u svakom su ostvarili zacrtani cilj.

– Ljetos smo u slaganje momčadi krenuli s tri rezultatska cilja. U Europi smo znali da ćemo imati ulogu nositelja u prvom pretkolu Europske lige i zbog toga smo prolaz prvog protivnika zacrtali kao prioritet, iako u tom trenutku nismo znali tko će nam biti protivnik. U Kupu smo, logično, za cilj postavili prezimljavanje, odnosno ostanak u igri za osvajanje trofeja, a i u prvenstvo smo krenuli s velikim ambicijama. Nismo mogli reći: “Cilj je titula”, ali željeli smo selektirati momčad za koju će se moći tvrditi da je konkurentna ostalim klubovima s najvišim ambicijama, izjavio je na startu razgovora Danko Šulenta, jedan od dvojice dopredsjednika Zrinjskog – drugi je, naravno, Davor Martinović.

– Dakle, može se reći da smo ostvarili sva tri cilja, iako žalimo za boljim bodovnim učinkom u prvenstvu, jer smatramo da smo morali osvojiti nekoliko bodova više. Koliko? Barem četiri, ne iz razloga što bi u tom slučaju bili bodovno poravnati sa Željezničarom, nego zato što smo kao cilj bili zacrtali osvajanje nekih 38 do 40 bodova, dodao je Šulenta.

U nekim utakmicama smo dobili više nego što smo možda objektivno zaslužili, u nekima smo izgubili, ali kada se sve zbroji i oduzme, žalimo za neka četiri boda koja smo izgubili, prije svega, zbog naših slabosti. Istina, u dvije utakmice smo oštećeni sudačkim greškama, ali ne bih u tome tražio razlog zašto imamo manje bodova. Opet ponavljam da su glavni razlog naše slabosti.

Ambicije na proljeće ostaju iste, odnosno nepromijenjene od onih sa starta sezone.

Plasman u Europu je prioritet, zapravo, rekao bih naš egzistencijalni cilj, jer ne želimo ni razmišljati o sljedećoj sezoni bez nastupa na međunarodnoj sceni, naglasio je Šulenta.

– Naravno, nastavit ćemo se boriti za trofeje, jer pogled na ljestvicu, kao i naši rezultati u prvom dijelu sezone, potvrđuju da smo tu, ravnopravni ili bolji od naših konkurenata. Ukratko, osvajanje trofeja je želja, cilj kojem ćemo stremiti, dok je plasman u Europu apsolutni prioritet, zaključio je dopredsjednik Zrinjskog.

blender bitcoin cryptomixer best bitcoin mixer P