Četrnaesta pobjeda za povratak na vrh

Rudar je još jednom potvrdio da je neugodan protivnik za Zrinjski u Mostaru, ali za razliku od prethodna dva prvenstvena ogleda kada nismo uspjeli doći do pobjede – oba puta je završilo 0:0, večeras smo ipak opravdali ulogu favorita te smo četrnaestim trijumfom u prvenstvu opet preuzeli lidersku poziciju.

Završilo je 2:1, a iako smo ovog puta uspjeli povesti, što nije bio slučaj u prva tri proljetna kola protiv Sarajeva (2:2), Širokog Brijega (4:3) i Čelika (2:2), Rudar nas je svejedno jako namučio.

Naime, nakon što je Filip Arežina, koji je u Zrinjski stigao ove zime upravo iz Rudara, u 28. minuti pogodio nakon dodavanja Ognjena Todorovića, Prijedorčani su se uspjeli vratiti iz prvog ozbiljnog udarca prema vratima Nikole Vasilja – nekadašnji Plemić Vedran Kantar u završnici prvog dijela sjajno je pogodio s preko 20 metara.

U nastavku je Vinko Marinović odlučio još ofenzivnijom formacijom (Nemanja Bilbija je ušao u igru umjesto Tomislava Tomića) pokušati što prije doći do drugog pogotka, ali na isti se čekalo sve do 76. minute kada je Nemanja Pekija skrenuo loptu u vlastitu mrežu nakon ubačaja Danijela Stojanovića.

Strijelci: 1:0 – Arežina (28.), 1:1 – Kantar (41.), 2:1 – Pekija (76.,ag)

ZRINJSKI: Vasilj, Blaić, Graovac, Katanec, Stojkić, Petrak, Filipović (od 70. Stojanović), Tomić (od 56. Bilbija), Todorović, Arežina (od 79. Žeravica), Mešanović

Trener: Vinko Marinović

RUDAR: Kozić, Šodić (od 65. Radoja), Pekija, Antonić (od 79. Rokvić), Jovičić, Jakupović, Marić, Erić, Kantar, Milutinović (od 88. Bogdanović), Kunić

Trener: Zlatko Jelisavac

blender bitcoin cryptomixer best bitcoin mixer P