Kadeti i pioniri poraženi od FK Sarajevo u prvom kolu premijer omladinske lige

Na pomoćnom terenu stadiona HŠK Zrinjski u subotu su odigrane utakmice prvog kola premijer omladinske lige za kadete i pionire, Mladi plemići zabilježili su sljedeće rezultate.

PIONIRI: HŠK ZRINJSKI 0:3 FK SARAJEVO

Prvo poluvrijeme odigrano je u dosta izjednačenoj igri (0:0), da bi u drugo poluvrijeme mladi nogometaši Sarajeva ušli dosta bolje od svojih vršnjaka iz Mostara i postigli tri gola.

Strijelci za bordo momčad bili su Boro Erić, Edd Nezirović i Irman Sejmenović. 

Ovo je prva sezona u kojoj će omladinci uzrasta do 15 godina imati priliku da igraju ligu na prostoru cijele Bosne i Hercegovine.

KADETI: HŠK ZRINJSKI 0:4 FK SARAJEVO

Nakon pionira na teren su izašli i kadeti HŠK Zrinjski. Za protivnika su imali nogometaše FK Sarajevo. Odmah na startu se vidjelo da će nogometaši Zrinjskog teško do povoljnog rezultata. Već u 12. minuti utakmice Sarajevo je povelo preko Jašarevića. U 35. minuti ponovno gol za Sarajevo koji postiže Hasančić. Na poluvrijeme se odlazi prednošću Sarajeva od 2:0.

U drugo poluvrijeme ponovno momčad Sarajeva ulazi odlično da bi dobru igru iskoristili u 62. minuti. Strijelac za Sarajevo ponovno Jašarević. Pred sam kraj utakmice Konjalić postiže gol za 4:0 

HŠK Zrinjski: Gardavski, Krešić (od 65. Mikulić), Čoko, Radoš, Brkić, Grgić (od 60. Dolić), Lovrić, Milićević, Ivanković (od 45. Muselimović), Bošković (od 13. Šuta), Bošnjak (od 53. Sabljić).

JoomShaper